Till Innehållet
HyVä-digi Sök på sidan

HyVä-digi

HyVä-digi är en digital social- och hälsotjänst. Hos oss kan du uträtta dina hälso- och välfärdsärenden var du än befinner dig. Våra sakkunniga betjänar dig utan tidbokning.

Välkommen till HyVä-digi-tjänsten!

Till en början tar HyVä-digi hand om kontakter som tas via chatt och Omaolo. I mån av möjlighet utvidgas tjänsten så snabbt som möjligt till distansmottagningar samt uppföljning av kroniska sjukdomar. Vi kommer att informera separat om tidpunkten för tjänstens utvidgning. De tjänsterna på den här sidan, som varit i bruk redan tidigare fungerar fortfarande som vanligt.

HyVä består av orden hyvinvointi och välfärd.

HyVä-digi distanstjänster

I HyVä-digi betjänar en sjukskötare eller läkare dig i chatten eller via video i distansmottagningen. Ärendet börjar som en chatt-diskussion. Vår sjukskötare kan vid behov öppna videoförbindelsen eller begära att du identifierar dig (med stark autentisering). I sjukskötarens och läkarens chatt eller distansmottagning tar man hand om ärenden som inte kräver fysisk undersökning.

Sjukskötaren kan också i chatten handleda dig till en läkare eller reservera en distansmottagning till läkaren. Vid behov kan du också handledas till andra professionella inom social- och hälsovårdsbranschen, hälsostationen eller akuten.

Du kan ta kontakt med HyVä-digi exempelvis:

HyVä-digi betjänar alla invånare inom Östra Nylands välfärdsområde. Sjukskötarens tjänster är avgiftsfria. För en läkares distansmottagning via video uppbärs en serviceavgift enligt den aktuella prislistan.

Gör så här

Chatten hittar du i det nedre högra hörnet. Våra sakkunniga står till din tjänst enligt öppettiderna.  Ange ditt namn i textrutan och välj HyVä-digi. Välj Starta chatt och på nästa sida, välj HyVä-digi sjuksköterska. Vänta utan att stänga webbläsaren. Sjuksköterskan kommer att ansluta till chatten så snart hon är ledig. Observera att om du stänger din webbläsare försvinner konversationen och du förlorar din plats i kön. 

I chatboten (automatisk chatt-robot) kan du hitta information om tjänsterna dygnet runt. 

Sjukskötaren på HyVä-digi behandlar icke-brådskande kontakter som kommit via symtombedömningen i Omaolo. Om du har gjort en symtombedömning och skickat den till hälsostationen, vänta då på kontakt via Omaolo.

Våra sakkunniga betjänar i chatten 

vardagar kl. 8–19.30 

lördagar kl. 9–14.30 

Distansmottagning

Distansmottagning är ett smidigt och pålitligt alternativ till traditionella besök. Yrkespersoner erbjuder distansmottagningstider när de har lediga tider. Du kan också själv fråga om ärendet kunde skötas på distans när du bokar en tid!

Distansmottagning

Omaolo

Bedöm dina symtom genom att fyla i symtombedomningen på Omaolo. Symtombedömningen ger dig en passande och på medicinska forskningsresultat baserad bedömning av ditt vårdbehov. Symtombedömningen förenar dig vid behov med vårdpersonal och med tidsbokningen.

Omaolo: Bedömning av symtom

Terapinavigatorn

Fyll i Terapinavigatorn för att påskynda din tillgång till mentalvård- och missbrukstjänster.

Terapinavigatorn

Elektroniska blanketter

På sidan elektroniska blanketter hittar du de olika blanketterna för social- och hälsovårdstjänster.

Välj blankett här

Kanta-tjänsterna

Granska dina hälsouppgifter och begär receptförnyelse på Mina-Kanta sidorna.

Gå till Kanta

Hälsobyn

I de virtuella husen som är byggda kring olika teman hittar du tillförlitlig hälsoinformation.

Gå till Hälsobyn

Normaali.fi

Test, videoklipp och chatt för ungdomar.

Gå till Normaali.fi

Enjaksa.fi

Hjälp med utmaningar inom föräldraskap och relationer.

Gå till Enjaksa.fi

Perhepolku

Information och kamratstöd för föräldrar i viktiga skeden av barns och ungdomars utveckling samt webbkurs om självmedkänsla. Informationen är på finska, webbkursen finns också på svenska.

Gå till Perhelpolku.fi

Omaperhe

Information om barnfamiljslivet från graviditeten till barnets födelse och uppväxt fram till myndig ålder. Du får också hjälp med familjeproblem. Information om tjänster för familjer i ditt område tas i bruk under år 2023.

Gå till Omaperhe

Laboratoriets elektroniska tidsbokning (HUS)

Boka tid för ett blodprov eller annat laboratorietest.

Boka tid (HUS)

Bilddiagnostikens tidsbokning (HUS)

Information och länk till tidsbokning i Maisa för bilddiagnostiska undersökingar i HUS.

Bilddiagnostikens kundtjänst och tidsbokning (HUS)

Kommunmeny

Boka tid till influenssavaccination, barnrådgivningen eller preventivrådgivningen. Boka tid här(öppnas i nytt fönster, förflyttning till en annan tjänst)

Elektronisk tidsbokning för hälsovårdstjäsnster. Mediatri(öppnas i nytt fönster, förflyttning till en annan tjänst)

Elektroniska blanketter för social- och hälsovårdstjänsterna (kräver inloggning med Suomi.fi-koder). Sibbos elektroniska blanketter(öppnas i nytt fönster, förflyttning till en annan tjänst)

Tidsbokning till munhälsovården. Mediatri(öppnas i nytt fönster, förflyttning till en annan tjänst)

Elektronisk tidsbokning, meddelanden på nätet och elektroniska formulär. eTerveys(öppnas i nytt fönster, förflyttning till en annan tjänst)

Klinik -tjänsten har upphört. Tjänsten har ersatts med Omaolo symtombedömningar.