Till Innehållet
HyVä-digi Sök på sidan

Mitt hälsoteam

Mitt hälsoteam fungerar vid alla hälsostationer i Östra Nyland. Hälsoteamet är ett vårdteam som är inriktat på klienter som har en långvarig sjukdom och behöver regelbundna tjänster.
Du erbjuds tjänsten när en yrkesperson har bedömt att du skulle ha stor nytta av den.

I Mitt hälsoteam arbetar proffs inom social- och hälsovården, bland annat sjukskötare, hälsovårdare, läkare, fot- och näringsterapeuter, socialhandledare, depressionsvårdare och fysioterapeuter. De samarbetar för att svara på dina mångprofessionella behov som klient. Hälsoteamets mål är att erbjuda dig en helhetsmässig service och minska på enskilda besök på olika mottagningar. 

Till Mitt hälsoteam styr vi i första hand dig som har en sjukdom som kräver långvarig uppföljning, till exempel en hjärt- och kärlsjukdom, astma eller diabetes. Dessutom förutsätter vi att en yrkesperson inom hälsovården har bedömt att du skulle ha stor nytta av att vara vår klient. 

När du kommer till Mitt hälsoteam gör du tillsammans med din egenvårdare upp en vård- och serviceplan. Enligt den planerar vi bland annat behovet av kontrollbesök samt dina mål för egenvård och -uppföljning. 

Gör så här

Ta kontakt med din egen hälsostation om du känner att du behöver Mitt hälsoteam.

Du kan vara i kontakt med Mitt hälsoteam endast om du är vår kund. Du får kontaktuppgifterna vid ditt första besök hos hälsoteamet. En del av kontrollbesöken kan ordnas som distansmottagningar. 

Innan ditt första besök vid Mitt hälsoteam bör du fylla i en egenvårdsblankett som skickas till dig, och gå på laboratorieprov om du instrueras till det. Ta med egenvårdsblanketten till mottagningen. Ta även med en uppdaterad medicinlista samt resultat på eventuella mätningar som du gör hemma, till exempel blodtryck, blodsocker eller pef-blåsningar.