Till Innehållet
Sök på sidan

Vuxensocialarbetet

Vuxensocialarbetet stöder den sociala välfärden och funktionsförmågan för myndiga personer i arbetsför ålder i livets olika vändpunkter. Vår verksamhet är övergripande och mångsidig. Vid behov samarbetar vi med olika aktörer.

Av vuxensocialarbetet får du stöd i svåra livssituationer, då du har svårt att hitta hjälp på andra ställen. Sök hjälp om du känner att du inte klarar dig själv, om din ork inte räcker till eller om du behöver konkret hjälp med frågor exempelvis med anknytning till ekonomi, boende eller social välfärd, studier och sysselsättning. 

Vuxensocialarbetet är långsiktig och systematisk verksamhet. Vårt mål är att tillsammans med dig hitta sätt att förbättra din livssituation. 

Vi börjar med att tillsammans utarbeta en bedömning av ditt servicebehov. Utgående från den utarbetar vi tillsammans en plan över hur vi kan hjälpa dig. 


Gör så här

Kundrådgivning för personer i arbetsför ålder

Kontakta vuxensocialarbetet genom att ringa den gemensamma servicerådgivningen för Östra Nylands välfärdsområde, tfn 019 5600 111(öppnas i nytt fönster) (kl. 9.00–15.00)  

Vuxensocialarbetets centraliserade rådgivningsställe

Vuxensocialarbetets centraliserade rådgivningsställe ligger på Mannerheimgatan 20 E, 06100 Borgå. Man kan besöka rådgivningsstället vardagar klockan 12–15 för att sköta sitt ärende.

Per telefon kan man kontakta rådgivningsstället vardagar klockan 9–15 på tfn 040 676 7863.

Byråsekreteraren på vuxensocialarbetets rådgivningsställe kan vid behov

Via Östra Nylands välfärdsområdes elektroniska blanketter kan du skicka in en så kallad orosanmälan (dvs. en anmälan om behov av socialvård) för bedömning av servicebehovet samt en ansökan om kompletterande eller förebyggande utkomststöd. 

Verksamhetsställen dit du kan gå när du har beställt tid

CENTRALA (Borgå)
Mannerheimgatan 20 E, 06100 Borgå

ÖSTRA (Lovisa och Lappträsk)
Öhmansgatan 4 C, 07900 Lovisa

VÄSTRA (Borgå, Askola, Mörskom och Pukkila)
Jussasvägen 14, 04130 Sibbo
Terveystie 1, 07500 Askola