Till Innehållet
HyVä-digi Sök på sidan

Östra Nylands välfärdsområde och digiposttjänsten Kivra samarbetar – ta emot dina fakturor snabbt och säkert som digital post

Östra Nylands välfärdsområde och digiposttjänsten Kivra har inlett ett samarbete för att leverera konsumentfakturor elektroniskt som digital post till alla konsumenter som antingen redan använder Kivra eller kommer att börja använda det.

Kivra är en kostnadsfri digital posttjänst som kan användas av alla över 15 år antingen via mobilappen eller på datorn på adressen kivra.fi.(förflyttning till en annan tjänst)

Läs mer om klientavgifter och Kivra på vår webbsida om Klientavgifter.

Vi skickar fortfarande cirka 200 000 pappersfakturor till våra kunder varje år. Att leverera pappersfakturor via landsväg är dyrt och medför kostnader för välfärdsområdena. Fakturor som levereras elektroniskt som digital post är betydligt billigare men också snabbare och säkrare för mottagaren, oavsett var de befinner sig.

Kivra blir en ny elektronisk kanal vid sidan av e-fakturan. Efter att ha börjat använda Kivra får du automatiskt välfärdsområdets fakturor som digital post och ingen separat beställning behövs. Denna automatik möjliggör också att enstaka fakturor kan digitaliseras.

Kivra kom från Sverige till Finland för några år sedan. Hundratusentals konsumenter i Finland och nästan 6 miljoner medborgare i Sverige använder tjänsten för att ta emot viktig post. Tjänsten har blivit mycket populär på grund av sin användarvänlighet och säkerhet.

”Vi uppmuntrar alla medborgare i Finland att ta steget mot att ta emot digital post och registrera sig i Kivra med sina egna nätbankkoder. Genom att ta emot dina fakturor som digital post gör du inte bara kostnadsbesparingar utan också en god handling för miljön. Efter att du har börjat använda tjänsten får du nästa faktura direkt som digital post i Kivra och du behöver inte längre handskas med pappersfakturor”, säger Noora King från digiposttjänsten Kivra.