Till Innehållet
HyVä-digi Sök på sidan

Sommarjobb

Östra Nylands välfärdsområde erbjuder sommarjobb för unga i åldern 15–16 år samt för studerande inom social- och hälsovårdsbranschen. Om du vill ha mer information om sommarjobb eller om en enhet, ta då kontakt med kontaktpersonen för ifrågavarande ställe.

Sommarvikariat

Studeranden inom branschen kan söka sommarvikariat under början av året. Vi kan erbjuda olika uppgifter. De vanligaste är uppgifter som närvårdare, omvårdnadsbiträde och sjukskötare. Arbetsuppgifterna är semestervikariat för ordinarie arbetstagare, så vi förväntar oss att studerandena har ett raskt grepp om arbetet och förmåga att ta egna initiativ. Givetvis introduceras alla i arbetet, så tidigare arbetserfarenhet krävs inte.

Sommarjobb

Sommarjobben för unga (15–16 år) kan sökas under januari. De unga sökandena önskas ha intresse för branschen och förbundenhet till sommarjobbet. Dina uppgifter kan t.ex. vara biträdande arbetsuppgifter, städuppgifter, uppgifter i anslutning till klädvård, assistans vid måltider samt att hålla kunder sällskap och vistas utomhus med dem.

Sommarjobben för unga är dagsarbete under skolornas sommarlov. Arbetstiden är 30 h/vecka. Sommarjobbsperioden är fyra veckor lång och lönen är 1100 euro / 4 veckor. När du fyller i ansökan kan du i fältet för arbetserfarenhet skriva dina praoplatser om du inte ännu har annan arbetserfarenhet. Det är bra att nämna i ansökan vilka styrkor och intressen du har, hobbyer och eventuella specialkunskaper.

Ansökningstiden för sommarjobb för unga har gått ut i slutet av mars.