Till Innehållet
HyVä-digi Sök på sidan

Servicecentren

Inom Östra Nylands välfärdsområde finns Äppelbackens servicecenter i Borgå och Seniorcentret i Sibbo. Vid servicecentren ordnas verksamhet för seniorer som bor inom Östra Nylands välfärdsområde. I centret finns även bostäder för serviceboende.

Äppelbackens servicecenter, Borgå 

Vid Äppelbackens servicecenter i Borgå ordnas mångsidig motions- och hobbyverksamhet för personer i senioråldern. Vi erbjuder både ledda grupper och möjlighet till självständig verksamhet. Vid Äppelbacken finns bland annat en konditionssal och en simbassäng, vävstolar och symaskiner. Utomstående besökare kan delta i centrets lunchservering. 

I samband med servicecentret ordnas även serviceboende. 

Seniorcentret i Sibbo 

Vid seniorcentret i Sibbo fungerar dagcentralen och konditionssalen för äldre, hemvårdens byrå, serviceboendeenheter Henna, Aftonrodnad och Vintergröna samt Sommarvind och Solliden, som är enheter för dygnet runt-vård. 

Dagcentralen är i huvudsak avsedd för personer över 65 år som bor hemma och som önskar mera aktiviteter i vardagen. Dagens program är upplagt enligt kundernas önskemål och består av ett lämpligt antal aktiviteter för såväl kropp som själ, till exempel diskussioner, spel, utevistelse, dans, sång, bakning, kultur, konst och utfärder. Det är också möjligt att besöka motionssalen med valfri handledning. 

Kunderna kan själva välja i vilka aktiviteter de vill delta. Under dagen är det också möjligt att sköta sina egna ärenden i byn, hälsa på gamla bekanta eller handarbeta. Gemensamma måltider är frukost, lunch och eftermiddagskaffe.