Till Innehållet
HyVä-digi Sök på sidan

Producenten av måltider som levereras hem till äldre byts ut 1.6.2024

Producenten av måltider som levereras hem till äldre i Östra Nylands välfärdsområde byts ut den 1 juni. Den nya producenten av måltidsservice är Amica som ägs av Compass Group.

Måltidsservicen är en del av tjänster som stöder boende hemma. Servicen med hemleverans av måltider beviljas klienten på grundval av en bedömning av servicebehovet.

De nuvarande klienterna inom måltidsservicen har informerats om att producenten av måltidsservice kommer att bytas ut. Producentbytet påverkar inte servicen för de nuvarande klienterna och kräver inga åtgärder av klienten eller hens närstående.

Provsmakningar av måltider i välfärdsområdets kommuner

Amica, som börjar producera måltidsservice för äldre, ordnar från och med den 20 maj avgiftsfria provsmakningar av måltider i kommunerna i Östra Nylands välfärdsområde.

Klienterna inom måltidsservicen och deras anhöriga, media samt personalen inom tjänster i hemmet är välkomna till provsmakningarna av måltider i Amicas Ruokabiili. På hållplatserna för Amicas Ruokabiili kan man provsmaka på måltider och diskutera med den nya serviceproducenten.

Hållplatser för Ruokabiili

Klienthandledning och rådgivning för äldre vid Östra Nylands välfärdsområde

Tfn 019 560 0152 mån–fre kl. 9–14.30

ikaantyneiden.asiakasohjaus@itauusimaa.fi