Till Innehållet
HyVä-digi Sök på sidan

Borgå sjukhus huvudingång stängs för tre månader från och med den 4 mars

HUS-koncernen, som organiserar specialsjukvårdstjänsterna i Östra Nylands välfärdsområde, meddelar att ventilationsrenoveringen av Borgå sjukhus stänger hela huvudingången och huvudentrén på 3:e våningen i cirka tre månader från och med 4.3. Även kaféet som finns i huvudlobbyn flyttas under renoveringen till första våningen.

Under den tid huvudentréhallen renoveras får personalen, patienterna och besökarna ta andra vägar och verksamheten flyttas till tillfälliga lokaler. Renoveringen leder inte till ändringar i mottagningstiderna. 

HUS informerar att huvudingången tas åter i bruk under juni månad. 

Ingång till sjukhuset genom jourens dörr

Under renoveringen fungerar jouringången, som finns nära huvudingången, som huvudingång. Där placeras sjukhusets INFO-disk samt anmälningsautomaterna för patienter. Anmälningsautomaten hänvisar dig till väntrummet där du väntar på din egen mottagning.

Till laboratoriet kommer du utifrån genom dörren till laboratorielokalen som finns i närheten av huvudingången. En del av mottagningarna i tredje våningen har flyttat till tillfälliga lokaler. Kaféet i huvudentréhallen flyttar till första våningen.

HUS informerar om de ändrade vägarna med skyltar. Dessutom ger Borgå sjukhus informationsdisk hjälp och råd med att hitta det rätta stället.

HUS-koncernens meddelande: https://www.hus.fi/sv/aktuellt/borga-sjukhus-huvudingang-stangs-tre-manader-fran-och-med-den-4-mars(förflyttning till en annan tjänst)