Till Innehållet
HyVä-digi Sök på sidan

Social- och hälsocentralernas verksamhetsställen kallas nu social- och hälsostationer

Östra Nylands välfärdsområde har funnits i nästan ett år, så nu är det hög tid att tydliggöra och standardisera de termer som används för verksamheterna och särskilt för de fysiska verksamhetsställena. I anslutning till inrättandet av välfärdsområdet stannade man för att tills vidare fortsätta använda en del kommunala verksamhetsställens gamla namn.

Nu har det uppstått ett behov att se över terminologin i fråga om social- och hälsovårdstjänsterna och i synnerhet deras fysiska verksamhetsställen. Social- och hälsocentralernas verksamhetsställen är framdeles social- och hälsostationer oavsett storlek. Beslut om namnändringen har fattats, men uppdateringen av en del informativt material, till exempel vägskyltar, tar tid.

– I och med en likformig användning av benämningen social- och hälsostation åstadkommer man enhetlighet då man ser till verksamheter som finns på olika orter. Med tydlighet i benämningarna vill vi skapa större klarhet för kunderna när de uträttar ärenden hos oss, säger Östra Nylands välfärdsområdes social- och hälsovårdsdirektör Annika Immonen.

Social- och hälsostationerna vid Östra Nylands välfärdsområde finns uppräknade här: Hälsomottagningar – Östra Nylands välfärdsområde (ostranyland.fi)