Till Innehållet
HyVä-digi Sök på sidan

På nätet får man hjälp med låg tröskel när man är överväldigad av bekymmer

Webbtjänsten normaali.fi för unga och enjaksa.fi för vuxna har öppnats för invånare i Östra Nyland. På dem får man hjälp när man är överväldigad av bekymmer och frågor eller när familjevardagen känns utmattande.

Den unga kan hålla sitt bekymmer inne t.o.m. flera år och känna att hen inte får hjälp av någon. Då är den rätta adressen normaali.fi där man kan göra ett bekymmertest, se i videobiblioteket berättelser om olika bekymrande ämnen som berör unga och diskutera i chatten.

Hos vuxna kan familjelivet orsaka problem, då enjaksa.fi ger stöd i att lösa problemet och hjälpa sig själv. Bland berättelserna i videobiblioteket kan man hitta hjälp för den egna situationen eller via chatten söka sig till servicerådgivningen och professionell hjälp.

– Webbtjänsterna togs i bruk i de östnyländska kommunerna i april. Som del av vårdreformen vill vi skapa nya lågtröskeltjänster utöver de traditionella social- och hälsovårdstjänsterna, säger projektplanerare Heidi Hovisilta. Videobiblioteken är öppna för alla och chattjänsten omfattar Askola, Borgå, Lappträsk, Lovisa och Sibbo.

normaali.fi(öppnas i nytt fönster, förflyttning till en annan tjänst)

enjaksa.fi(öppnas i nytt fönster, förflyttning till en annan tjänst)