Till Innehållet
HyVä-digi Sök på sidan

Terapinavigatorn

Med hjälp av terapinavigatorn samlar vi in uppgifter som hälsovården behöver för att hänvisa dig till sådan psykosocial vård som kan hjälpa dig. Den är avsedd för dig som vill bearbeta dina svårigheter tillsammans med en professionell inom hälsovården och få instruktioner och terapeutiskt stöd.

Om du ansöker om mentalvårdstjänster som ny klient ska du först fylla i Terapinavigatorn. När du har fyllt i Terapinavigatorn får du i slutet en personlig kod som gör det möjligt för yrkesutövaren att låsa upp dina resultat i en månad. Behåll koden och ge den till yrkespersonen på begäran. Ange inte dina personliga uppgifter som ditt namn eller personnummer i navigatorn!

Det är frivilligt att fylla i terapinavigatorn. Det effektiviserar ändå bedömningen av behandlingsbehovet och påskyndar tillgången till rätt behandling eller tjänst. Ta sedan kontakt med tidsbeställningen enligt den kommunala anvisningen.

Gör så här

Fyll först i Terapinavigatorn. Reservera en lugn plats. Det tar cirka 30 minuter att fylla i navigatorn.

Kom ihåg att skriva upp den åttasiffriga koden som terapinavigatorn ger dig. Kontakta efter detta mentalvårds- och missbrukartjänsternas rådgivning.

Telefonservice

Centraliserade rådgivnings- och tidsbokningstjänsten tfn. 019 5600 153. Telefontid på vardagar kl. 8-11.