Hoppa till innehåll

Välfärdsområdet erbjuder jobb för personal inom olika områden

Östra Nylands välfärdsområde kommer att bli en stor arbetsgivare i sitt område och anställa social-, hälso- och räddningspersonal. Personal behövs också inom förvaltning och stödtjänster.

Lediga tjänster

Välfärdsområdet publicerar lediga tjänster online på kuntarekry.fi. Det är också värt att följa kommunernas egna platsannonser därför att kommunerna sköter de här tjänsterna fram till slutet av 2022. De kommunerna som ska då anknytas till Östra Nylands välfärdsområde är Askola, Borgå, Lappträsk, Lovisa, Mörskom, Pukkila ja Sibbo.

I samband med förnyelsen ska största delen av personalen inom social- och hälsovården i kommunerna samt personalen vid räddningsverket övergå i välfärdsområdets tjänst. Dessutom övergår kuratorerna och skolpsykologerna i välfärdsområdets tjänst. Även de arbetstagare som arbetar vid stödtjänster övergår till tjänsteförhållande med välfärdsområdet om minst hälften av arbetsuppgifter hör till stöduppgifter inom social- och hälsovård eller räddningsverket. Personalen övergår som s.k. gamla arbetstagare.

Studerande och forskning

För undersökningar och lärdomsprov som görs i Västra Nylands välfärdsområde krävs ett forskningstillstånd innan undersökningen eller lärdomsprovet inleds.