Till Innehållet
HyVä-digi Sök på sidan

Utbildningen för kamratgruppshandledare inom tillämpad konst inleds i Kompanjonskapshuset Medvind 24.9.2024

Har du upplevt utmaningar med mental hälsa eller rusmedel under ditt liv och vill nu erbjuda kamratstöd med hjälp av olika konstmetoder?

Ansök till en avgiftsfri utbildning där du får lära dig att tillämpa konst i att handleda en kamratgrupp. Skicka din ansökan senast 1.9.2024

I utbildningen lär man sig att handleda gruppen aktivt med konstens metoder. 

I utbildningen kommer du att

 Du behöver inte tidigare erfarenhet av att göra konst eller handleda en grupp. Motivationen att prova och lära sig nytt räcker.

Utbildningsperioden genomförs i Kompanjonskapshuset Medvind 24.9−20.12.2024. Utbildningen sker 2 dagar i veckan, tisdagar och fredagar kl. 10−15. Undantaget är 14.11 då utbildningsdagen är torsdag. Praktiken som hör till utbildningen utförs under tiden 18.11−19.12.2024.

Utbildningen består av fyra delområden: inlärning av grupphandledning och konstbaserade metoder, utveckling av en plan för den egna konstverkstaden, kamratgruppshandledning under utbildningen samt utvärdering av verksamheten.

Utbildningsdagarna genomförs i Kompanjonskapshuset Medvind. Under utbildningen planeras en workshop på 4 x 1,5 timmar utgående från det egna kunnandet och intressena, som alla genomför i den kamratgrupp och verksamhetsmiljö de önskar. I utbildningen ingår handledning och stöd för att bilda, inleda och handleda en grupp.

Ansökan till utbildningen som kamratgruppshandledare:

Ansök till utbildningen genom att fylla i Webropol-ansökan senast 1.9.2024

Utbildningarna för kamratgruppshandledare: Vertaisryhmänohjaaja-koulutukset – Taiteen Sulattamo ry(förflyttning till en annan tjänst)

Ytterligare information om utbildningen: info@taiteensulattamo.fi(öppnas i nytt fönster) eller per telefon 040 180 6689