Till Innehållet
HyVä-digi Sök på sidan

HEHKU-grupp för personer med astma och KOL och deras närstående 

Andningsföreningarna i Lovisa, Borgå och Mellersta Nyland ordnar tillsammans med Östra Nylands välfärdsområde en HEHKU-grupp för personer med astma och KOL och deras närstående. 

Gruppen samlas torsdagar 24.10–28.11.2024 kl 17.30–19.00, sammanlagt sex gånger.  

I gruppen drar vi nytta av det stöd som ges både av sakkunniga inom hälsovården, utbildade erfarenhetsaktörer och av kamratstödspersoner. 

Man kan delta i gruppen i Lovisa i Kompanjonskapshuset Hörnan på adressen Sibeliusgatan 3 eller i Borgå i Äppelbackens servicecenter på adressen Tullportsgatan 4. Det går också att delta i gruppen på distans via Microsoft Teams.  

Gruppen är avgiftsfri, och deltagande förutsätter inte medlemskap i en andningsförening.   

Anmälningstiden går ut 10.10.2024. Till gruppen antas 20 deltagare i anmälningsordning. Anmäl dig via andningsföreningarnas webbsidor: 

Tilläggsuppgifter om gruppen: sakkunnig Matleena Aitasalo, Andningsförbundet, tel 044 407 7058, matleena.aitasalo@hengitysliitto.fi(öppnas i nytt fönster) 

I Andningsförbundets HEHKU-projekt utvecklas egenvården och rehabiliteringen för andningssjuka i samarbete med de lokala andningsföreningarna och yrkespersoner inom hälsovården. Projektet genomförs med testamentsmedel.