Till Innehållet
HyVä-digi Sök på sidan

Grundstenen till den nya räddningsstationen i Lovisa lades med ceremoni 14.6.2024

Från vänster: Otto Andersson, Mikaela Nylander, Peter Johansson, Ilkka Koskimäki ochMax Lönnqvist.
Otto Andersson, Mikaela Nylander, Peter Johansson, Ilkka Koskimäki & Max Lönnqvist

Ett historiskt ögonblick i Lovisa bevittnades på fredagen den 14 juni när grundstenen till den nya räddningsstationen lades. Räddningsstationen samlar räddningsväsendet och polisen under samma tak, vilket är ett exempel på ett nytt slags myndighetssamarbete. Den nya stationen planeras öppna hösten 2025.

Byggprojektet är ett bevis på att en omfattande välfärdsområdesorganisation kan få igång även stora projekt på ett effektivt sätt. Räddningsstationen är det första byggprojektet som Östra Nylands välfärdsområde har inlett.

– I en ung organisation görs saker för första gången, vilket gör dem historiska. Det bästa resultatet uppnås genom samarbete och genom att samordna olika parters behov och vilja”, sade välfärdsområdesdirektör Max Lönnqvist i sitt öppningsanförande.

Östra Nylands välfärdsområdesdirektör Max Lönnqvist placerade en tidskapsel i grundstenen.
Östra Nylands välfärdsområdesdirektör Max Lönnqvist placerade en tidskapsel i grundstenen.

En tidskapsel placerades i grundstenen och berättar historien om idag för framtiden. I tidskapseln färdas dagens mynt, tidningarna Loviisan sanomat och Nya Östis samt välfärdsområdets egen pins och karamell in i framtiden. Evenemanget bestod av musik av hornorkester, tal och kaffeservering i soligt väder.